A 10 legmenőbb videójáték előzetes

2018. február 14. 14:14 - Gengsztericki

Miközben a CGI technika az elmúlt években olyan mértékben fejlődött, hogy lassan színészekre sem lesz szüksége Hollywoodnak, létezik egy terület, ahol ezt mindennél indokoltabban tudják hasznosítani. Gondolom mindenki játszott már valamilyen videojátékkal, legalább egy telefonossal, az sem baj. Csak az számít, hogy ezekhez a játékokhoz imádnak filmszerű kedvcsinálókat készíttetni a marketingesek. Ezek az animált filmek pedig gyakran annyira jól sikerülnek, hogy ha a játékot még el is felejtjük pár hónap alatt, a hozzá készült promóciós filmet talán soha. Ezek közül szedtünk össze nektek párat, a szerintünk legjobbakat. 
world_of_warcraft_legion_key_art-6d7416bd-f7dc-4170-a7dd-d84facf116b7.jpg

#10 Shadow of War

Gyűrűk Ura rajongóként, még szép, hogy gondolunk a Gyűrük Ura rajongókra is. Ugyan a Shadow of Mordor játék nem vett le a lábamról, de a második rész animált előzetese annál inkább. Mondjuk a végtelenségig tudnék LOTR videókat nézni, főleg akkor, ha ilyen minőséget képviselnek:

#9 For Honor

2017 első negyedének, egyik legnagyobb szenzációjaként érkezett a For Honor. A külső nézetes hack and slash játékban különböző népek harcosainak bőrébe bújhatunk. Lehetünk szamurájok, vikingek vagy éppen kereszteslovagok, a lényeg az, hogy blokkoljunk és üssünk vissza. A játék népszerűsége ugyan kissé megcsappant napjainkra, de a promócióhoz készült kisfilmje még mindig az egyik leghangulatosabb a piacon:

#8 DC Universe Online

Akár hiszitek, akár nem a DC Universe Online nyolc éve indult, és a debütáláshoz készült a következő hat perces ízelítő. Az animáció minőségén látszik, hogy nem mai darab, de a karakterek sokszínűsége és koreográfia kárpótol érte. Nem mondom, hogy hitelesebb és fordulatosabb, mint az összes eddigi DCEU film... de mégis mondom, mert az. Kedvenc Gyilkos bohóc hercegünk szerepében pedig nem más, mint az eredeti és hamisítatlan Mark Hamill:

#7 Witcher

Most pedig érkezzen az RPG játékok alfája és omegája, minden fantasy-játék Gyűrük Urája, a The Witcher. A játék, ahol a játékon belüli kártyajátékkal eltölthetsz napokat. Ha ezt meguntuk, akkor pedig boszorkányvadász főhősünk bőrébe bújva gyilkolhatjuk le legkülönbözőbb szörnyetegeket, kísérteteket vagy éppen hétköznapi rosszarcú banditákat. RPG játék lévén a lehetőségek tárháza tényleg szinte végtelen és csak a készítők fantáziája szab neki határt. Ez a határ azonban sokkal távolibb, mint bármelyikünk merészkedne. A széria harmadik és eddig legsikeresebb darabjának premierjéhez készült el a következő kisfilm. Vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas!

#6 League of Legends

A League of Legends mára meghódított a világot. A földkerekség legnépszerűbb MOBA játékaként évente több millió dollárnyi díjat osztanak ki a különböző versenyeken. Kevés olyan ország létezik, aminek ne lenne profi LoL csapata vagy legalább egy játékosa. Eszméletlenül színes és sokrétű háttértörténetéből nem hiányozhatnak az animált kisfilmek, ahol a minőség sem másodrangú szempont. A választottamon kívül érdemes az összes filmjüket megnézni, azon belül is a személyes kedvencemet, és az idei szezonnyitót, ami magyar(!!!) animátorok munkáját jegyzi. 

#5 The Elder Scrolls Online

Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, a leglátványosabb alkotások a fantasy műfajából kerülnek ki. És ha már fantasy, akkor bűn lenne kihagyni az The Elder Scrolls sorozatot a listából. Nem csak videójátékok, de animált filmek terén se kell a szomszédba mennie a Bethesdának, egy kis kreativitásért . Legyen szó szörnyekről, emberekről vagy éppen sárkányokról, mindenki megtalálja a maga kedvencét. A széria MMORPG-jéhez sajnos még nem volt szerencsém, de az előzetesei alapján érdemes lenne időt szakítani rá:

#4 World of Warcraft

Létezik egy videójáték készítő cégóriás, ahol egyszerűen nem tudnak hibázni, legyen szó játékokról, vagy az azokat körülszövő animációs kisfilmekről. Ők a Blizzard Entertainment. Nem kell messzire mennünk a házuk táján, hogy bámulatos előzetesekre leljünk. Valójában egy külön bejegyzést lehetne szentelni, csak a Blizzard produkcióknak. Hogy leegyszerűsítsem ezt: nincsen rossz animált kisfilmjük. Hosszú évek profi és kemény munkája után eljutottak odáig, hogy nagy múltú animációs stúdiókon (pl. Pixar) túlmutató munkákra képesek. Mai napig legsikeresebb MMORPG játékukhoz, a World of Warcrafthoz számtalan promóciós kisfilmet készítettek már. Mindenkinek a saját ízlésére és érzelmeire bízom, hogy melyiket tartja a kedvencének, én most a legújabbat és mindenképpen az egyik leglátványosabbat hoztam el nektek:

#3 Assasin's Creed Unity

Valószínűleg már egyikünk se számolja, hogy hányadik Assasin’s Creed játék fut jelenleg. A szériában találhatunk legendás és erősen közepes darabokat is. A fáma mindenhol ugyanaz: bérgyilkos bőrébe bújva kell különböző célpontokat levadászni, a különböző történelmi korok, különböző helyszínein. Ironikus, hogy a sorozat egyik talán leggyengébben sikerült részéhez készült el a legjobb előzetes. A közvélemény egyébként ezt tartja a legjobbnak, de szerintem hangulatában meg sem közelítheti a Unity kedvcsinálóját: 

#2 Overwatch

Megint Blizzard, de evezzünk át egy másik játék vizeire, ami nem más, mint az elmúlt két év legsikeresebb multiplayer FPS-e, az Overwatch. Jó szokásukhoz híven, olyan világot és karaktereket hoztak létre, amibe azonnal több millió játékos szeretett bele. Ehhez kapcsolódik a kisfilm sorozatuk, amivel végképp bemutattak a legnagyobb CGI stúdióknak. Ez az Overwatch Animated Short széria, ahol egy vagy több karakter múltjából ismerhetünk meg jeleneteket. Nem fogok hazudni, egytől-egyig bámulatosak, mind történetmesélés, mind technikai szempontból, tehát ne legyetek restek a 'következő' gombra nyomni jutubon. Nem volt könnyű, de végül a Shimada tetsvérek sötét és zavaros múltjáról szólóra esett a választásom:

 #1 Star Wars: The Old Republic

Egy játék, amivel még soha nem játszottam, de minden előzetesét láttam legalább húszszor. Ez a játék a Star Wars: The Old Republic, egy népszerű sci-fi MMORPG. Ami minket azonban most érdekel, hogy pár percben annyira izgalmas és mély érzelmeket rejtő történeteket képesek elmesélni, amire a Disney három éve nem volt képes. Nem tudom szavakba önteni mennyire nehéz volt, csak egyet kiválasztani. Végül azért döntöttem a Kinghts of the Fallen Empire mellett, mert nem láttam még ennyire szép és szomorú történetet négy és fél percbe sűrítve. De nem bírom ki, hogy ne csaljak és ne linkeljem be ide a Returnt, a Betrayedet, és a Hopeot egyaránt. Higgyétek el érdemes pár percet szánni rájuk:

 Ha tetszett a bejegyzés kövess minket itt, és Facebook oldalunkon!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr9613658858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.02.15. 16:24:16

Gagyik. Pl egy warcraft 3 előzetes, az volt valami.

Gengsztericki 2018.02.15. 16:44:32

@axolotl77: Elismerem, ez valóban hiba volt. Nem jutott az eszembe sajnos, pedig kétségkívül itt lenne a helye a listában!

lorantka_a_gall 2018.02.15. 23:43:03

Starcraft trailerek? A Heart of the Swarmé és a Legacy of the Voidé eszméletlen.

Gengsztericki 2018.02.16. 07:44:04

@lorantka_a_gall: Ahogy említettem is, a Blizzardnak annyira jó az egytől-egyig az összes előzetese, hogy egy külön cikket lehetne szentelni csak azoknak. A szelektálási alapunk teljesen szubjektív volt, így sajnos kizárt, hogy mindenkinek a kedvére tegyünk. De igazad van, a Starcraft trailerek is baromira jók :)
süti beállítások módosítása