A SDCC legjava (mínusz Marvel)

2019. július 24. 14:34 - Gengsztericki

Ahogy a videojátékoknak ott az E3, úgy a képregényes világnak ott a San Diego Comic Con, ami kétséget kizárólag a világ legnagyobb geek konferenciája/kiállítása. Sok nagyágyú kifejezetten erre időzíti a bejelentéseit, exkluzív előzeteseit, betekintéseit és a többit.  Idén ez a nagyágyú (nem túl  meglepő módon) a Disney  Marvel volt, ahol végre felfedték, hogy mire számíthatunk az MCEU 4. fázisától az elkövetkező két évben. De azért más stúdióktól is beesett egy-két finomság, nézzük most ezeket.

san-diego-comic-con-50-party-preview.jpg

 

The Witcher

Gyorsan felpörögtek a dolgok tavaly szeptember óta, amikor megtudtuk, hogy a tökéletes arccsontú Henry Cavill kapta Grealt of Rivia szerepét a Netflix adaptációjában. A várakozásokkal ellentétben nekem kicsit idegennek tűnik Cavill a szerepben, bár lehet, hogy csak az ultra béna paróka teszi. Íme, itt az első előzetes hozzá, ami helyenként nagyon pofás, máshol viszont kissé B kategóriás produkciót ígér.

 

Star Trek: Picard

A Star Trek: Új nemzedék rajongói most őrjönghetnek, hiszen majdnem az egész eredeti gárda visszatér a spin-offban, ami 20 évvel a befejezés után veszi fel a fonalat. Sosem voltam nagy Star Trekes arc, de az előzetest látva biztosan adok neki majd egy esélyt. A tíz részes első évad Sir Patrick Stewart főszereplésével, az Amazon Prime jóvoltából érkezik majd.

Rick and Morty

Sokunk kedvenc elborult rajzfilmje is visszatér idén, ehhez pedig kaptunk egy rövidke, ám annál jellegzetesebb ízelítőt az Adult Swimtől.

Westworld

A park falain túl is van élet. De még egy androidnak is? Igaz, már láttunk egy teaser előzetest Aaron Paul főszereplésével, de most az ismerős arcok sorsába is betekintést nyerhetünk. Modern valóság és náci Németország, Tessa Thompson és Vincent Cassel. Már alig várom, hogy megint fogalmam se legyen, mi történik!

The Dark Crystal: Age of Resistance

Őszinte leszek, nem ismerem az alapművet, de ez egyszerűen lélegzetelállító. Jim Henson 1982-es alkotása mai napig a bábfilmek ékköve és úgy tűnik, hogy a Netflix hű marad az alapanyaghoz. Bábok és valódi helyszínek egy kis CGI-al megspékelve a varázslat kedvéért. Gyönyörű.

Watchmen

Próbálnék elfogulatlan lenni, de mind a grafikus novella, mind a Snyder féle film különleges helyet foglal el a szívemben, így nem csoda, ha azt mondom, az itt felsoroltak közül ezt várom a legjobban. A készítők elmondása szerint az új Watchmen adaptáció nem remake lesz, hanem egy teljesen új történetet mondd majd el,  a már ismert világban. Az eredeti karakterek közül csak Dr. Manhattan, Silk Spectre, Hooded Justice és Ozymandies tér vissza. Érdekes alapfelállás, hiszen ezekből a nevekből arra következtetnénk, hogy a régi csapat, a ’Minutemen’ idejében, azaz a ’40-es években játszódik majd, de több jelenet és Ozymandias korát látva valószínűleg az eredeti mű formáját követi majd és ugrál az idősíkok között – napjainkat is beleértve. Egyben biztos vagyok: az HBO-nál ritkán hibáznak!

 

His Dark Materials

Nekem semmi bajom nem volt az Arany iránytű filmmel, de a könyv rajongói és a kritikusok szétszedték, így filmen sajnos nem valósulhatott meg a trilógia. 12 évre rá aztán jön az HBO (már megint ők?!) és azt mondják, hogy ez a történet biza megér még egy próbálkozást, így kanyarítsunk ki némi dollárt a büdzséből és csináljunk belőle egy sorozatot. Legyen hozzá James McAvoy és Dafne Keen, zabálják majd a népek! Mi pedig csak csaholunk, mint a bólogatós kutya.

IT

És akkor jöjjön a végére az egyetlen nem-sorozat a listából, ami nem más, mint az AZ második része. Nem dobtam hátast az első résztől, de ez alapján a folytatás jóval parábbnak és izgalmasabbnak tűnik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr5214978542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása