Itt a tavasz, dagad a ...?

2015. április 09. 22:01 - Gengsztericki

Egy ideje nem jelentkeztem új bejegyzéssel, aminek az oka természetesen az, hogy azóta nem történt semmi érdekes. Plusz teljesen elvoltam havazva. Meg lusta is vagyok egy kicsit. Főleg lusta. DE szerencsére itt tavasz, mindenki kibújik a csigaházából, a természettel együtt mi emberi lények is újjászületünk. Beindulnak a hormonok, visszatér a jókedv és a lelkünk a madarak szárnyán kap szelet, hogy tovaszálljon a végtelenbe. Mi mást is lehetne csinálni ebben az eufórikus hangulatban, mint jó sokat szexelni sorozatokat nézni! Hála az égnek indul a tavaszi szezon, amikor sok új sorozat/évad kerül a képernyőre, így nem fogunk unatkozni a strandszezonos szobában üldögélésig. 

 

Újhusik

Daredevil

Kezdjük az időrendben legkorábban érkezővel, hiszen a Marvel Fenegyereke holnap este debütál a tengerentúl legnagyobb internetes tv szolgáltatójának, a Netflix égisze alatt. Sem Daredevil, sem az, hogy a Netflix sorozatokat gyárt nem újdonság a szakavatott számára. A piros bőrdresszes kemény fiú már bemutatkozott a nagyközönségnek 2003-ban (bár ne tette volna), Ben Affleck főszereplésével. Pelyhes kis fickóként egy elég szar filmnek tartottam, ma már csak maximum jót nevetek rajta abban a 3 másodpercben amíg átkapcsolok egy másik csatornára. Na, de a Netflix úgy gondolta, hogy a maszkos vak ügyvéd története megér egy újabb misét. A rendezői székbe, az a Drew Goddard került, akinek a meglepően jó horrorparódiát, a Cabin in the Woods-ot és a World War Z forgatókönyvét köszönhetjük és ezen kívül semmit. A szuperhős sorozatok trendjével ellentétben, hogy noname fiatal, vagy noname bármilyen színészeket szerződtessenek, jelen esetben egész ismert színészek is feltűnnek majd a sorozatban (a főszereplő kivételével). A legnagyobb név mindenképpen Rosari Dawson, de olyan sorozatszínészek is állandó karaktereket alakítanak majd, mint Vincent D'Onofrio, vagy Deborah Ann Woll. Természetesen névről egyikükről sem tudnám kicsoda.

 

Wayward Pines

Kisvárosi B kategóriás sztárparádé kerül ki az HBO kemencéjéből május 14-én. Tény és való, hogy a szekta szerű hátborzongató kisváros, természetfelettivel megbolondítva nem éppen a legújabb és legeredetibb ötlet, de e miatt kár lenne leírni. Az is lehet, hogy ez lesz az új Twin Peaks (de, akkor mi lesz az új Twin Peaks?). A sorozat előzetesében és több promóciós anyagban is M. Night Shyamalan neve alatt jegyzik a sorozatot. Ezt több szempontból sem értem. Egyrészt mivel szerencsétlen pali A Falu (2004) óta nem tudott megrendezni egy épkézláb filmet sem, valamint az IMDb szerint mindössze egyetlen részt rendezett a sorozatból. Lehet, hogy Chad Hodge (???) neve nem mutatott volna annyira jól, de én mindesetre örülök, hogy csak egy részt engedtek neki tönkretenni. Oké ez szemétség, mert tudjuk, hogy régen nagyon is értett ahhoz, hogyan hozza a frászt a nézőkre, de Az utolsó léghajlítót soha nem fogom megbocsátani neki. Mindenesetre az előzetes és a szereplőgárda alapján én szinte biztos vagyok benne, hogy a Fox most sem nyúlt mellé és egy kellemesen hátborzongató új sorozatban lesz részünk.

 

Fear the Walking Dead

Kicsit ugorjunk az időben és nézzünk rá egy sorozatra, ami ha nem is annyira tavasszal fog a képernyőkre kerülni, de mindenki úgyis mindenki nézni fogja és durranni fog. Ez a The Walking Dead spin-offja, ami a nagyon kreatív Fear the Walking Dead címet kapta. Mindenkinek saját ízlés meg pofon, én egy ideig nagyon szerettem TWD-et, aztán már egy kicsit kevésbé, aztán feladtam. Kifulladt. A 3. évad óta borzalmasan repetatív, de ha ez még megbocsátható is lenne, hiszen sok sokévados sorozatnál probléma ez és mert mindig húznak olyat, amire azt mondja az ember, hogy hú, na ezért érdemes volt megnéznem az előző bődületesen szar 7 részt, a sokadik után azt mondja, hogy már nincs kedve megnézni őket. Szappanopera zombikkal. Aki szereti azt, hogy fél évadonként meghal egy főszereplő és kb. ennyi az izgalom, de közben megy a sok jelentéktelen intrika, és a főszereplők közül Darylen kívül nincs rendes karakter, annak szíve joga van hozzá. Mégis ez egy szépen felépített világ, a zombik nyerőek 70 éve, és van egy több milliós nézőbázisuk, miért ne használnák ki. A FTWD a vírus létrejöttének és elterjedésének az idejében fog játszódni, teljesen új karakterekkel. Többet nem nagyon tudni, de nem is érdemes. Júliusban meglássuk.

Folytatások

 

Game of Thrones

Remélem senkinek nem kell bemutatnom a 21. század fantasy sorozat szuperlatívuszát, a Trónok Harcát. A Geroge R. Martin Jég és Tűz dala című regénysorozatából készült sorozat szó szerint meghódította a világot. A tengerentúlon hisztérikus rajongótáborok sora jött létre, minden létező con-t ellepnek a Daenerys és Khal Drogo cosplayerek, valamint ugrásszerűen nőtt az Arya nevű csecsemők száma is. Itthon is van rajongó dögivel, tehát nem túlzok ha azt mondom, hogy korosztályunk fele tülkön ülve várja a vasárnap estét (hajnalt). Amit tudni érdemes az új évadról az, hogy egyre jobban elfog térni a könyvtől és azt, hogy az előzetesek elég gyengére sikerültek. Ami ennél is sokkal felháborítóbb az az, hogy a sorozat előbb fog a történet végére érni, mint a könyv megjelenne. Ez mégis mi, kérdezném én, ha nem tudnám, hogy a pénz mindenkinél hangosabban beszél. Az 5. évad ennek ellenére biztos nem fog csalódást okozni és nézők milliói élvezhetnek hetente a képernyő előtt.

Hannibal

Szinte biztos vagyok benne, hogy Mads Mikkelsen holtesteket tart otthon a pincében és néha nasizik belőlük egy kicsit ha megéhezett és ez az egész színészkedés dolog csak álca. De komolyan, a vér megfagy az ember ereiben a fószertól. Mindenesetre a Hannibal 2. évada annyira jól sikerült, hogy félek a harmadik már csak leszálló pálya lesz. Bíztam benne, hogy Hannibal története máshol, más karakterekkel folytatódik - értelemszerű is lett volna -, de ehelyett Will túlélt megint, így az ő és Hannibal nem éppen egészséges kapcsolata lesz a sorozat fő mozgatórugója. Bízzunk benne, hogy nem lesz pusztulatosan fostos és akkor talán a 4.-ben tényleg hajlandóak továbbmozdítani a történetet. Június elején kezdhetünk izgulni ezért.

True Detective

Matthew McGekfdejfk és Woody Harrelson élete alakítását hozta egy olyan első évadban, ami több tévés szabályt rúgott fel, mint a Rém Rendes Család Budapesten. Olyan történet, képi világot, zenéket és karaktereket kaptunk az első évadban, hogy állítólag többen maguk alá hugyoztak. A misztikus és sötét történet margóján ráadásul ott az a sok meg nem magyarázott, lezáratlan motívum és kérdés, amitől a néző agylobot kap. Hát nem szokás az, hogy nem magyaráznak el nekünk mindent! A kutyafáját. Mindenesetre a folytatásnak olyan lécet kell megugrania, ami világcsúcs közeli. Azt már az első évad alatt -  amikor kiderült, hogy lesz második -  tudtuk, hogy a következőben nem Rust és Marty számolja fel a sátánista pedofil szekta maradékát, hanem egy teljesen új történetet kapunk, karakterestül, színészestül. Nevek terén nem adtak lejjebb, hiszen ilyen szereposztással (Colin Farrell, Rachel McAdams, Vince Vaughn, Taylor Kitsch) sok rosszat ne reméljünk. Az első előzetes éppen ma debütált és azon kívül, hogy mozgóképek mennek egy kellemes kis nóta alatt gyakorlatilag semmit nem tudunk meg az új évadról. Egy biztos: szar nem lesz. 

Szólj hozzá!
Címkék: series

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr377354666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása