People's Choice Awards

2015. január 08. 20:44 - Gengsztericki

Kezdetét vette a díj-szezon

Új év, új filmek, új lehetőségek. Még mielőtt azonban ennyire előre rohannánk, január-február a hátratekintés és az évértékelés időszaka a filmes szakmában. Kiosztják neves és kevésbé neves díjaikat, mindenki megkapja amit érdemel, happy end, továbbléphetünk. 

Pont az első ilyen díj az, amit nem egymás között osztanak ki, hanem átengedik a döntés jogát a nézőknek. Internet szavazhatott bárki, akinek fontos volt kedvencei sorsa, és az is akinek nem. Szakmailag nem annyira, médiavisszhang tekintetében viszont annál nagyobb hangsúlyt kap a díj átadása. A díjazottak örülnek, hiszen azok ismerik el munkájukat, akik állítólag a leginkább számítanak, a szakma pedig visszajelzést kap arról, ki és mi volt a "legmenőbb" az előző évben. Az átadón nem csak filmes, hanem tévés-közéleti és zenés kategóriákban is adtak át díjakat. A zenés vonalt mellőzném, így nézzük, kik voltak a legnépszerűbbek tavaly a képernyőkön. 

Robert Downey Jr. zsinórban negyedszerre lett a közönség kedvenc férfi színésze, és először a drámáké. Aki még nem lett volna biztos abban, hogy Tony Stark megformálásával belenyúlt a tutiba, annak itt egy újabb érv. Elhihetitek, belenyúlt. Kategóriájának női győztese, nem más mint a ruhában és anélkül is tökéletes, Jennifer Lawrance, aki emellett a közönség kedvenc akciófilm színésznője is lett. Akció kategóriában a férfi díjazott, Amerika Kapitány vagyis Chris Evans lett (úgy látszik jövedelmező karrier szuperhősnek lenni). Kedvenc vígjáték a 22 Jump Street, míg komikus téren  immáron ötödszörre Adam Sandler a favorit. Úgy tűnik mindegy mit csinál, már végleg beírta magát az amerikaiak tudatába. Partnere Melissa McCarthy, aki valóban kiváló komika, de talán mégsem csak humora miatt tud vele sok amerikai azonosulni. Hollywood új üdvöskéjéről pedig, mondjanak a kritikusok bármit, az emberek megőrülnek Chloë Grace Moretz-ért, így dráma kategóriában őt vitték győzelemre.

A kedvenc családi film mellett, a  fődíjat is a Disney, Demónája vihette haza. Lehet, hogy mégis meg kéne nézni. Akció kategóriában, az itthon kevesebb népszerűséget kapó, A beavatott lett a kedvenc, míg thrillerben a nálunk is méltán népszerű, Oscar esélyes Holtodiglan lett. A fél világot megríkató Csillagainkban a hiba, szintén nem meglepő módon lett a közönség kedvenc drámája. Így Shailene Woodley annak ellenére, hogy egyéni díjat nem vihet haza, azért elég jó évet zárhat.

Sorozatoknál, az Agymenők tarolt, hiszen elnyerte a kedvenc televíziós show és komédia díját is. Ha ez nem lenne elég a műsor női főszereplője, Kaley Cuoco-Sweeting lett a nézők kedvenc vígjáték színésznője, Penny megformálásért. Animációs kategóriában az immáron 26 éves Simpson család diadalmaskodott sokadjára, a legtöbb szavazatot kapó új sorozat pedig az CW szuperhőse, The Flash lett.

Ez azonban csak a kezdet, a díjátadóknak közel sincs vége. Hétvégén jön a Golden Globe, utána sorban a nagyközönség számára kevésbé érdekes, kisebb átadók, mint pl. a Critic's Choice Awards. Feburár 16-án BAFTA-díjátadó, 22-én pedig mindennek a teteje, a szezon zárója, az Oscar. Nem maradunk le semmiről, a legfrissebb infókért látogassatok el minél gyakrabban a Veszélyzónába!

Aki a díjátadó teljes jelölt/győztes listájára kíváncsi, az megnézheti itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr417054069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása