Batman V Superman: Dawn of Justice

2015. január 05. 17:30 - Gengsztericki

Amit eddig tudunk, és a találgatások

Minden képregény-, és szuperhős rajongó számára ünnep, egy új egész estés film megjelenése kedvenceivel. 2013 nyara óta tudjuk, hogy a DC Univerzum két legmeghatárzóbb alakja, Batman és Superman egyik közös kalandja mozivászonra kerül. Igaz sokan, a Bosszúállók sikerei után egy Igazság Ligája filmre szomjaznak, de tény és való, hogy a DC-nek filmek terén van mit bepótolnia. Christopher Nolan Batman trilógiáján kívül nem sok érdemit tudnak felmutatni. Készült egy még viccnek is gyenge Zöld Lámpás, és egy a várakozásokat igencsak alul múló Acélember. Míg a Marvel gyönyörűen felépítette a filmes univerzumát, Vasember, Amerika Kapitány, Thor filmekkel, hogy a Bosszúállókra összeálljon a kép, addig a DC-nek vagy egy kerek és lezárt Batman története. Így már érthető, hogy nem csaphatnak rögtön a lecsóba egy Igazság Ligájával, hogy a laikus nézők csak nézzenek a moziban, mint a moziban, hogy ez ki, az ki, miért, hogyan, hányszor. 

Nem mondom azt, hogy szerintem ehhez egy Batman vs. Superman film a legmegfelelőbb, főleg egy Ben Afleck korú Sötét Lovaggal. Miért is? Mert ahogy már hivatalos forrásokból tudni véljük, ebben a filmben a Denevérember egy koros, megfáradt és sötét hangulatú Bruce Wayne lesz, tehát a történet, a megszokott idősíknál előrébb fog játszódni. Így felmerülhet a kérdés, hogy a film idejében már létezik Justice League, hiszen Batman nem öregkora után alapítja meg azt. Sok még a nyitott kérdés az biztos.

Nézzük mit tudunk eddig

Az Acélember bármennyire is sikerült gyengén szerintem, nagy kasza volt szerte a világban, így nem meglepő, hogy a Zack Snyder rendező, David S. Goyer író párost bízták meg a folytatással. Tudjuk, hogy az Acélember szerepében továbbra is Henry Cavillt tisztelhetjük majd, valamint, hogy feltűnik Wonder Woman vagyis Csodanő is a filmben. Hivatalos, hogy Diana-t a Halálos Iramban sorozatból megismert Gal Gadot fogja alakítani. Akinek nem lenne tiszta, hogy ki is Csodanő, itt utána olvashat. Állítólag Gadot, rögtön három filmre is aláírt a Warner Bros-hoz, így a 2017-es Igazság Ligájára, és egy saját Wonder Woman filmre is.

A történetről nem sokat árultak el eddig. Ahogy a cím is sugallja, a Sötét Lovag és Kal-El szembekerülnek egymással, hogy miért és milyen körülmények között még nem tudjuk. A tavalyi ComicCon-on bemutattak egy egyperces jelenetet a leendő filmből, ahol a legérdekesebb momentum szerintem Batman ruházata. A ruha kísértetiesen hasonlít a Batman: A sötét lovag viszatér című két részes, egész estés rajzfilmben Bruce Wayne által viselthez. Ha már itt tartunk, erős a gyanúm, hogy a kettőjük konfilktusa, harca is hasonló lesz mint az említett rajzfilmben. A sötét lovag visszatér Bruce Wayne-je szintén egy koros, megtört ember, akit csak a kötelesség vesz rá arra, hogy újra felöltse a jelmezt. A rajzfilm története szerint az amerikai kormány kérése, hogy Superman kiiktassa Batman-t, mert kezelhetetlenné válik. Az összecsapás során Bruce harckocsi szerű Batmobilt használ, és a ruhája teljes páncélzat, fehéren világító szemekkel, ahogy a bemutatott filmjelenetben is. Ha ez nem lenne elég, a legújabb pletykák szerint hiába várjuk Joseph Gordon-Levitt felbukkanását mint Robin, ugyanis erre a szerepre egy nőt szerződtettek, méghozzá az Álomháborús Jena Malone-t. Akit ez meglepne, annak mondom, hogy az említett rajzfilmben szintén egy női (inkább kislány) Robin harcol Batman oldalán.

Amit biztosra tudunk, hogy Lex Luthor feltűnik a filmben, akit az a Jesse Einsberg fog alakítani, akit a Közösségi háló Mark Zuckerbergeként ismerhetett meg a nagyközönség. Ami érdekesség, hogy Einsberg Luthora egyidős lesz Supermannel, míg általában Luthort jóval idősebbnek ábrázolják nála. Fiatal Lex, öreg Bruce, érdekes párosítás, kíváncsiak várjuk mi sül ki belőle. Az sem kizárt, hogy valamiféle időutazós, univerzum váltásos témát is csempésznek bele. Aki ismeri a DC Univerzum történeteit annak ez nem is lenne meglepő, hiszen gyakoriak az ilyen esetek. Ezek mellett száz százalék, hogy újra feltűnik Amy Adams, mint Lois Lane, Diane Lane, mint Martha Kent valamint , mint Perry White. Ráadásul, van még egy Jeremy Irons-unk aka. Alfred Pennyworth, a leghűségesebb inas.

Pletykák

Ahogy már említettem, tervben van az Igazság Ligája film. De mégis. A (filmes) Bosszúállók összes alapító tagját megismerhettük mielőtt összeálltak. Akkor DC oldalról kapunk egy Liga filmet, ahol három karakteren kívül senkit nem ismer az átlag mozinéző? Erre a kérdésre adnak választ találgatások, melyek szerint Flash (Villám) is feltűnik már ebben a mozifilmben. A találgatások onnan indultak, hogy az Argo-akciós Scoot McNairy-t lekapták a forgatáson egy greenbox-os zöld zokniban. Ugyanannyira spekuláció az, hogy Flash szerepét kapja majd meg, minthogy Nightwingét, Metallot, vagy éppen egy férfi Oracle-t. 

Ugyanúgy mint Batman, Superman és Flash, Aquaman is alapító tagja az Igazság Ligájának, így joggal merülhet fel a kérdés az ő szerepéről. Annyit lehet tudni, hogy a Trónok Harca Khal Drogoját, Jason Momoát már leszerződtették a szerepre, azt viszont nem tudni, hogy ebben a filmben tűnik fel, egy másik tervezett előzmény történetben, vagy éppen saját filmet kap. Azt viszont biztos, hogy Ray Fisher feltűnik a filmben, mint Cyborg, hogy milyen kontextusban azt még homály fedi.

 

Tehát 2016. március 25-én jön a Batman V Superman: Dawn of Justice. Szintén 2016-ra ígérik a Suicide Squad című, szupergonoszokból álló alakulat történetét. Jokerrel (Jared Leto), Harley Quinnel (Robbie Margot), Deadshottal (Will Smith), Rick Flaggel (Tom Hardy), Captain Boomeranggal (Jai Courtney) és Enchantressel (Cara Delevingne). 2017-ben jön végre az Igazság Ligája és a Wonder Woman film, 2018-ra pedig elvileg egy Flash és egy Aquaman film van tervben. Ezek alapján a Warner Bros belehúz keményen DC filmek terén, és mi ezt nem bánjuk. Sőt, kívánjuk nekik a legjobbakat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr457044193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása