Akkor is Abe Sapien eredettörténet a Shape of Water!

2017. szeptember 17. 15:02 - Gengsztericki

Már a második előzetes érkezett Guillermo del Toro legújabb, titokzatos fantasyjéhez. Ha ezek után is képes valaki azt állítani, hogy ez nem egy Abraham (Abe) Sapien előzményfilm, akkor az az ember hazudik, vagy fogalma sincs róla ki az az Abe Sapien. Miért, ki az az Abe Sapien? Bárki, aki már olvasott Hellboy képregényt tudja. Oké, ne menjünk el ennyire kockába, bárki aki látott Hellboy filmeket tudja. Rémlik már az a félig ember, félig hal figura, aki oda van a klasszikus zenéért és higgadt eleganciával próbálja ellensúlyozni, a Pokolfajzat forrófejűségét? Ha még mindig nincs meg, beszúrok egy képet a kedvedért.


Tehát ő Abe Sapien, Hellboy hű társa és egyben legjobb barátja. Egyszerű kutatóként és üzletemberként tengette életét, míg egy tengermélyen talált rejtélyes ereklyének, és egy félresikerült rituálénak köszönhetően, átalakult ezzé az érdekes, hal/ember mutánssá. Ezt követően rövid úton egy titkos katonai kutatóintézetbe zárták, hogy különféle kísérleteket hajtsanak végre rajta (khm, The Shape of Water). Innen aztán, kedvenc Pokolfajzatunk szabadítja ki, és bamm, így kezdődött mára legendás barátságuk. Tehát, miután kicsit jobban képben vagy, ki is ő, majd láttad az érkező film előzetesét, plusz tudjuk, hogy Guillermo del Toro írta és rendezte, az eddigi két Pokolfajzatot (a készülőben lévő rebootot, már nem), mondjad még, ha mered, hogy ez nem egy Abe Sapien eredettörténet. Hogy ugyanaz a színész is játssza (Doug Jones), mint a Hellboy féle Abe-et, már csak tényleg hal a tortán. Azt már csak mellékesen jegyezném meg, hogy a film mennyire brutál jónak és hangulatosnak ígérkezik.

A kérdés már csak az, miért titkolja ezt az öreg Guillermo, valamint a FOX Searchlight Studios?

Három elméletem van erre:

1. A film hivatalosan kapcsolódik, a Hellboy univerzumhoz, de a stúdió valamilyen marketing fogásból titkolja ezt. Lehetséges, hogy a nagy hírverés miatt az új Pokolfajzat franchise körül, hogy ne zavarják össze a nézőket. De az is lehet, hogy egyszerűen nem akarják, hogy a nézők azonnal a Pokolfajzat filmekkel azonosítsák.

2. A film nem hivatalosan kapcsolódik, a Hellboy univerzumhoz. Tehát Guillermo del Toro, nem kapta meg a filmes jogokat, hogy egyazon franchise-on belül jelenjen meg, mint az előző két filmje. Ez esetben még mindig beszélhetünk spin-offról, tehát a halemberünk hivatalosan Ape Sapien, de más karakterek, maximum érintőlegesen tűnnek majd fel az univerzumból.

3. A film egyáltalán nem kapcsolódik, a Hellboy univerzumhoz. Azon felül, hogy ezt egyszerűen nem akarom elhinni, arra látok esélyt, hogy Del Toro, egy nagy középső ujjnak szánja az egészet bosszúból, amiért nem valósulhatott meg a Hellboy 3. Ebben az esetben szintén Abe Sapeinként tekinthetünk a karakterre, azonban semmiféle utalás, és kapcsolat nem lesz az univerzummal.

Szerintetek, hol lehet a halember elásva? Ha tetszett a cikk kérlek kövess és lájkolj minket, Facebook oldalunkon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr512870978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása