Horrorklasszikusok előtt tiszteleg a Stranger Things

2017. szeptember 14. 19:52 - Gengsztericki

Nagyon bízom benne, hogy senkinek nem kell bemutatnom a Stranger Things-et. Talán nem túlzok, ha azt mondom, a 80-as évek klasszikus horrorjait idéző sorozat, a tavalyi év legnagyobb, és legkellemesebb meglepetése volt. Ami, csak azért is érdekes, hiszen a készítők állítása szerint legalább 15-20 csatorna utasította el őket, mire a Netflix bizalmat szavazott nekik. És milyen jól tették, hiszen számos, neves jelölés mellett, már 5 Emmy-díjat tudhat magáénak a stáb. 

Ilyen sikerek után, egyértelmű, hogy a készítők nem állnak meg egy évadnál (nem is terveztek egyébként), így október 27-én érkezik is a folytatás. A Duffer testvérek, soha nem csináltak titkot abból, hogy nagy hatással voltak rájuk olyan filmek, mint az E.T., a Harmadik típusú találkozások, vagy éppen a Kincsvadászok. Miután hangulatban félreismerhetetlenül idézik fel ezt a korszakot, a sorozat marketingesei úgy döntöttek nem állnak meg itt. A horror nagyjai előtti fejhajtás jegyében, a múlt hónapban Twitter akcióba kezdtek. Plakátokat készítettek a ST-hez, átültetve rájuk, olyan kultfilmek poszterének stílusát, melyek hatással voltak a készítókre. Azt hiszem az eredmény önmagáért beszél.

 

Rémálom az Elm utcában (1984)
222.png

 

Állj mellém! (1986)
111.png

 

A menekülő ember (1987)
333.png

 

Tűzgyújtó (1984)
555.png

A nyolcadik utas: a Halál (1979)
444.png

A gonosz halott (1981)
666.png

A cápa (1975)
777.png

Ha tetszett a cikk, kérlek kövess minket és nyomj egy lájkot, a Facebook oldalunkra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr4012829074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása