Az idei nyár legnagyobb bukásai

2017. szeptember 10. 16:00 - Gengsztericki

A nyári, nem a legnépszerűbb szezon Hollywoodban, mégis ilyenkor születik a legtöbb elcsépelt alkotás. Ennek több oka van. Először is nyáron nehezebb rávenni az embereket arra, hogy moziba menjenek, hiszen mindenki inkább strandolna, vakációzna és a többi. Az már csak személyes vélemény, hogy egy légkondicionált moziterem sokszor, jóval csábítóbb helyszín, mint egy hájas, izzadó emberekkel tömött strand, de lapozzunk. Tehát az említett okok miatt, a stúdiók hajlamosak az igazán nagy dobásaikat máskorra időzíteni, valamint óvatos játékkal szinte csak feldolgozásokat és folytatások bemutatni. E mellé, a nyárias hangulathoz alkalmazkodván előtérbe kerül a sok tinglitangli, semmitmondó, limonádé téma, melyek legjobb esetben egynyári filmnek (se) jók. Úgy tűnik azonban, hogy végre bukni látszik a recept, hiszen az amerikai filmipar idén, az elmúlt 25 év legrosszabb nyarát zárta.

 

Baywatch

A nagy nevek és felsőtestek (Dwayne Johnson, Zac Efron), kisebb nevek és még nagyobb felsőtestek (Alexandra Daddario) ellenére, a 90-es évek kultsorozatának idei remake-je, egyértelműen a nyár egyik legnagyobb kritikai bukása. Akkor talán, mégsem lehet mindent eladni nagy mellekkel és kockahassal? Sajnos, de. Annak ellenére, hogy a nézők és (főleg) a kritikusok egyaránt utálták a filmet, mégis elegen vettek jegyet rá ahhoz, hogy -bármennyire is nehéz ezt leírnom - számíthassunk a folytatásra. 

Imdb: 5,6
Rotten Tomatoes: 18%
Metascore: 37

 

Setét Torony

Számomra mindenképpen a nyár legnagyobb csalódása. Emberek milliói vártak erre a filmre. Egy részük, mert imádta a történet alapjául szolgáló könyveket (Stephen King), egy másik részük pedig azért, mert bíztak abban, hogy ezzel a két fazonnal a főszerepben (Idris Elba, Matthew McConaughey) csak jó dolog sülhet ki belőle. Aha. A film készítőinek valahogyan sikerült mindenkinek csalódást okozniuk, ami akár számíthat teljesítménynek is, ha úgy nézzük. Ócska történet, gyatra harcjelenetek és kiábrándítóan kevés kapcsolat a könyvekkel. Ezen sajnos, még Idrisék sem tudtak segíteni.
Imdb: 6,0
Tomatometer: 16%
Metascore: 34

Transformers: Az utolsó lovag

Ez a sorozat az, ahol egyszerűen képtelen vagyok a készítőket hibáztatni. Ugyanaz a koncepció mint, a Halálos iramban filmeknél. Hosszú évek óta minden rész ugyanaz, csak egy kicsikét más. Hát hülyék lennének, ennyire kevés energia ráfordítással, nem megcsinálni, ezt a sok pénzt. Akik arról tehetnek, hogy úgy tűnik még végtelen számú éven át nézhetjük őket, azok mi vagyunk. Vagyis nem pont te, meg én, hanem mi, mint nézők kollektívan, akik jegyet vesznek rá. Igazából, még azt sem lehet mondani a Transformers filmekre, hogy rosszak. A saját kategóriájukban tökéletesen hozzák a közepes színvonalat. Egyszerűen, csak tényleg ugyanazt a lemezt hallgattatják meg velünk minden alkalommal, mi pedig ütemesen bólogatunk rá.

Imdb: 5,3
Tomatometer: 15%
Metascore: 28

A múmia

Azon már meg sem lepődünk, hogy minden évben egy eredeti ötletre, tíz remake jut. Már azon se lepődünk meg, hogy ezeknek a feldolgozásoknak jelentős hányada, minőségben meg sem közelíti az eredetit. Mi történik azonban akkor, ha már az eredeti sem volt túl jó? Hát, ez. Míg a Brendan Fraser főszereplésével sikerre járatott trilógiának, legalább volt egy kis bája, és gyermeteg eleganciája, addig az új verziónak lényegében csak Tom Cruise-a van. És egy világban, ahol ő már Ethan Hunt és Jack Reacher, és más 100 világmentő szuperfickó, egy ilyen történetnek egyszerűen nincsen súlya. Így oda kerül, ahova tartozik: a felejtés tengerének mélyére.

Imdb: 5,6
Tomatometer: 16%
Metascore: 34

Az Emoji-film

Én csak egy dolgot szeretnék tudni, ezzel az animációs filmmel kapcsolatban. Ki volt az, aki rábólintott? Aki szerint ez jó ötlet volt? Mert nyilván sok hülye ötlettel állnak elő az írók, de ki volt az aki zöld lámpát adott ennek a foshalomnak, okádéknak, projektnek? Nagyon remélem, hogy azóta már mosogat valahol. De közben rájöttem, hogy ez hülyeség. Remélem, hogy mindenki mosogat már, akinek bármilyen köze volt hozzá. "Csináljunk egy filmet, érzést szemléltető kis ikonokról, amik azért jöttek létre, hogy írásban, képileg fejezhessük ki az érzéseinket!  - Hát ez brilliáns, Frank! Tessék, 50 millió dollár!"

Imdb: 2,1
Tomatometer: 8%
Metascore: 12

Végezetül, az Emoji-film egyik főszereplőjével, ezzel a kajánul vigyorgó szarral összegezném mindazt, amit a 2017-es nyári, filmes felhozatallal kapcsolatban érzek.

ui.: fogadjunk, hogy nem tűnt fel, hogy a Transformerses kép nem is a legújabb részből van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr2112819818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása