Ki másolt, kiről? - II. rész

2018. július 04. 16:40 - Gengsztericki

10 alkalom, mikor a DC és a Marvel gátlástalanul koppintotta le a másikat

Folyatjuk felsorolásunkat, ahol azt próbáljuk kitalálni melyik képregény óriás rendelkezik több eredeti ötlettel, és melyik a kis sunyi, aki hátszélből lovagolja meg a konkurencia legjobb ötleteit. A rendszer ugyanez marad, először megtippelhetitek szerintetek melyik verzió az eredeti, a végén pedig lerántjuk a leplet az igazságról. Az előző rész tanulságaként azt már leszűrhetjük, hogy nem mindig a népszerűbb, az igazi. Arra kérlek titeket, hogy  a játék kedvéért ne csaljatok - nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen eredmények születnek! (Ha ez vigasztal titeket - mi sem tudnánk eltalálni mindet!) 

Man-Thing vs. Swamp Thing

1_-man-thing-and-swamp-thing.jpg

Tovább
4 komment

Ki másolt, kiről? - I. rész

2018. július 02. 17:10 - Gengsztericki

10 alkalom, mikor a DC és a Marvel gátlástalanul koppintotta le a másikat

 "Lemásolhatom a házidat? Persze, csak változtass meg pár dolgot, hogy ne legyen annyira feltűnő!" Ez a mára legendássá vált idézet tökéletesen leírja a jelenséget, amit boncolgatni fogunk. Ha a legelső szuperhős képregénytől (Superman, Action Comics #1) számítjuk, akkor idén van a 80. évforduló - ami bizony sok év, ami alatt sok oldalt kellett megtölteni tartalommal. Így nem csoda, hogy a két legnagyobb kiadó (DC és Marvel) hasábjain feltűnnek olyan karakterek, melyek kísértetiesen hasonlítanak egymásra. Abba már ne is menjünk bele, hogy maguk az "eredeti" hősök hány különböző forrásból lettek összegyúrva: különböző mitológiák, legendák, népmesék, történelmi személyek és még sorolhatnánk. Batman például nem olyan, mintha ötvözték volna Zorrót, Sherlock Holmest és Drakulát? Szerintem mind tudjuk a választ. Ha őszinték akarunk lenni az összes karakterre tudnánk megfelelőt találni a konkurensnél. Mi készítettünk nektek egy tízes listát, amin összegyűjtöttük a leghíresebb és leglátványosabb Marvel/DC hasonlóságokat. Ki lopott, kitől? Először próbáljátok meg kitalálni, majd a végén leellenőrizhetitek mennyire ismeritek kedvenceiteket!

1. Aquaman vs. Namor

aquaman-1941-vs-sub-mariner-1939-1463511846.jpg

Tovább
1 komment
Címkék: f igye

E3: A Sony termése ismét bőséges

2018. június 12. 18:04 - Gengsztericki

Javában pörög az idei E3-as konferencia, ami a videójáték szcéna legnagyobbja, legnevesebbje és legfontosabbja. Minden játékgyártó erre az alkalomra vár, hogy prezentálja új játékait, ötleteit és őrületes hype-ot generáljanak mindenféle szarjuk köré. Mármint, nem akarok én semmit csakúgy leszarozni, de az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy általában sokkal nagyobb a füst, mint a láng. Sokszor már csak egy kis szikrának is örülnénk, de az emberek módszeres kirablása (lootbox botrányok, mikrotranzakciók mindenhol, DLC halmozások stb.) sokkal fontosabb, mint a pozitív játékélmény. Na, de elég a panaszkodásból, a játékipar olyan amilyen, de minden gonosz között kell lennie jónak is. Ez a jó esetünkben a Sony Entertainment, ahol még mindig nagyon tudnak játékokat csinálni. Tegnap este övék volt a színpad és nem okoztak nekünk csalódást. Nézzük az idei termést:

Tovább
Szólj hozzá!

Black Mirror, avagy a jövő még mindig para

2018. január 04. 13:16 - Gengsztericki

Sorozatbubusoknak biztosan nem kell bemutatnom Nagy-Britannia egyik legnagyobb televíziós dobását az elmúlt évekből. A Channel 4-en futott ki az első két évad ami az elég minimális három, majd négy résszel operált. Gyorsan a kevesebb néha több tökéletes példájává vált, hiszen alacsony epizódszámai ellenére szinte azonnal berobbant a köztudatba. Ennek oka nem más, mint minősége, kreativitása és erősen polgárpukkasztó stílusa volt. Ahogy címe is utal rá, „fekete tükröt” állít mai társadalmunk elé, amit hátborzongató futurisztikus kütyükkel spékel meg. Charlie Brooker, a műsor atyja szerint biztos, hogy a technika fejlődése csak még mélyebbre süllyeszt majd minket abba a szellemi és erkölcsi mocsokba, amiben már jelenleg is térdig dagonyázunk. A sorozat minden egyes része egy különálló, általában sötét és minden esetben szatirikus történet. A sötétet értsétek úgy, hogy a tavalyi széria közben többször kellett lélektani szünetet tartanom, hogy feldolgozzam a látottakat.

Képtalálat a következőre: „black mirror season 4”

Tovább
Szólj hozzá!

Disney 2104

2017. december 21. 13:14 - Gengsztericki

 • 2009: a Disney felvásárolja a Marvelt
 • 2012: a Disney felvásárolja a Lucasfilmet
 • 2017: a Disney felvásárolja a 21st Century Foxot
 • 2019: a Disney felvásárolja a Paramount Picturest
 • 2022: a Disney felvásárolja a Universal Studios
 • 2027: a Disney kísérletet tesz arra, hogy felvásárolja Warner Brost, a WB közli velük, hogy kinyalhatják azt a bizonyost
 • 2028: a Disney erre durván berág és létrehozza saját finanszírozású hadseregét
 • 2029: a Disney támadást indít a Warner Bros székház ellen, sokan életük vesztik, a Disney megszerzi a WB-t
 • 2032: a Disney terroristáktól vásárol atomtölteteket a fekete piacon
 • 2034: a Disney felvásárolja a Microsoftot
 • 2036: a Disney totális háborút hirdet ki a szórakoztató ipar ellen
 • 2037: Harcok robbannak ki Hollywood magánhadseregei között szerte az egész országban 
 • 2044: a Disney felvásárolja az Amerikai Egyesült Államokat
 • 2045: a Disney újraszervezi az amerikai kormányt és totális diktatúrát hoz létre, "Disney Népköztársasága" névvel 
 • 2047: a Disney Népköztársasága, Micky Egér fenséges seregének segítségével magába olvasztja Mexikót és Kanadát
 • 2051: a DNK felvásárol olyan égitesteket, mint a Hold és a Mars
 • 2056: a DNK kolonizálja a Mars bolygót
 • 2059: a DNK kolonizálja a Naprendszer többi részét is
 • 2064: a DNK elkezdi egy Dyson-szféra kiépítését a Naprendszerben
 • 2075: a DNK tudósai felfedeznek egy, a fénynél is gyorsabb űrutazási módszert
 • 2078: a DNK sikeres kísérletet tesz az Alfa Centauri csillagrendszerbe történő átutazásra 
 • 2079: a DNK sikeresen létrehozza  az "Egy világ" rendszerét
 • 2080: a DNK katonai vadászgépek millióit küldi ki galaxis szerte, azzal az egyértelmű céllal, hogy az uralmuk alá vonjanak minden földönkívüli életformát és bolygót
 • 2092: a Naprendszer Dyson-szférája elkészül
 • 2100: a DNK eléri a 3-as típusú civilizációs státuszt, ezzel létrehozva a Disney irányított Galaktikus Diktatoriátust 
 • 2104: a Marvel és X-Men rajongók még mindig izgatottan várják az új filmeket25498193_1970110503299755_7573767605629702772_n.jpg

(Forrás: Manter)

Szólj hozzá!

One batch, two batch, penny and dime

2017. november 23. 22:03 - Gengsztericki

The Punisher sorozatkritika

Annak aki látta a Netflix féle Daredevil második évadát,  remélem nem kell bemutatni a Jon Bernthal által megformált Megtorlót. Aki nem, annak is ismerős lehet a halálfej zekés úriember a 2000-es évek környékéről, ahol Thomas Jane keltette őt életre, egy megkérdőjelezhető színvonalú egész estés film erejéig. De maradjunk Netflix vonalon, ahol karaktere kétséget kizárólag a Fenegyerek sorozat legerősebb újítása volt, pedig az Elodie Yung féle Elektrának sem kellett a szomszédba mennie egy kis seggberugdalásért. Frank Castle sikere hamar egyértelművé vállt a stúdió számára is, így szinte azonnal napvilágot látott a hír miszerint 2017-ben önállóan is bizonyíthat. Jogosan merült fel ekkor a kérdés többekben: van-e ebben a tesztoszterontól és dühtől széthajtott macsó alfában annyi, hogy elvigyen a hátán 13 epizódot? Erre próbálok meg választ találni.

Tovább
Szólj hozzá!

Akkor is Abe Sapien eredettörténet, a Shape of Water!

2017. szeptember 17. 15:02 - Gengsztericki

Már a második előzetes érkezett Guillermo del Toro legújabb, titokzatos fantasyjéhez. Ha ezek után is képes valaki azt állítani, hogy ez nem egy Abraham (Abe) Sapien előzményfilm, akkor az az ember hazudik, vagy fogalma sincs róla ki az az Abe Sapien. Miért, ki az az Abe Sapien? Bárki, aki már olvasott Hellboy képregényt tudja. Oké, ne menjünk el ennyire kockába, bárki aki látott Hellboy filmeket tudja. Rémlik már az a félig ember, félig hal figura, aki oda van a klasszikus zenéért és higgadt eleganciával próbálja ellensúlyozni, a Pokolfajzat forrófejűségét? Ha még mindig nincs meg, beszúrok egy képet a kedvedért.

Tovább
Szólj hozzá!

Horrorklasszikusok előtt tiszteleg a Stranger Things

2017. szeptember 14. 19:52 - Gengsztericki

Nagyon bízom benne, hogy senkinek nem kell bemutatnom a Stranger Things-et. Talán nem túlzok, ha azt mondom, a 80-as évek klasszikus horrorjait idéző sorozat, a tavalyi év legnagyobb, és legkellemesebb meglepetése volt. Ami, csak azért is érdekes, hiszen a készítők állítása szerint legalább 15-20 csatorna utasította el őket, mire a Netflix bizalmat szavazott nekik. És milyen jól tették, hiszen számos, neves jelölés mellett, már 5 Emmy-díjat tudhat magáénak a stáb. 

Ilyen sikerek után, egyértelmű, hogy a készítők nem állnak meg egy évadnál (nem is terveztek egyébként), így október 27-én érkezik is a folytatás. A Duffer testvérek, soha nem csináltak titkot abból, hogy nagy hatással voltak rájuk olyan filmek, mint az E.T., a Harmadik típusú találkozások, vagy éppen a Kincsvadászok. Miután hangulatban félreismerhetetlenül idézik fel ezt a korszakot, a sorozat marketingesei úgy döntöttek nem állnak meg itt. A horror nagyjai előtti fejhajtás jegyében, a múlt hónapban Twitter akcióba kezdtek. Plakátokat készítettek a ST-hez, átültetve rájuk, olyan kultfilmek poszterének stílusát, melyek hatással voltak a készítókre. Azt hiszem az eredmény önmagáért beszél.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Az idei nyár legnagyobb bukásai

2017. szeptember 10. 16:00 - Gengsztericki

A nyári, nem a legnépszerűbb szezon Hollywoodban, mégis ilyenkor születik a legtöbb elcsépelt alkotás. Ennek több oka van. Először is nyáron nehezebb rávenni az embereket arra, hogy moziba menjenek, hiszen mindenki inkább strandolna, vakációzna és a többi. Az már csak személyes vélemény, hogy egy légkondicionált moziterem sokszor, jóval csábítóbb helyszín, mint egy hájas, izzadó emberekkel tömött strand, de lapozzunk. Tehát az említett okok miatt, a stúdiók hajlamosak az igazán nagy dobásaikat máskorra időzíteni, valamint óvatos játékkal szinte csak feldolgozásokat és folytatások bemutatni. E mellé, a nyárias hangulathoz alkalmazkodván előtérbe kerül a sok tinglitangli, semmitmondó, limonádé téma, melyek legjobb esetben egynyári filmnek (se) jók. Úgy tűnik azonban, hogy végre bukni látszik a recept, hiszen az amerikai filmipar idén, az elmúlt 25 év legrosszabb nyarát zárta.

 

Tovább
Szólj hozzá!