A 10 legjobb egész estés DC rajzfilm II. rész

2015. január 19. 12:20 - Gengsztericki

4. Igazság Ligája: Pusztulás

Dobogóra az erős verseny miatt sajnos nem férhetett fel, de mindenképpen a legjobbak között van a Ligának ezen kalandja. Vandal Savage más gonosztevőkkel szövetkezve, álnok tervet sző az Igazság Ligája ellen, amivel véglegesen kiiktathatja őket. A liga tagokat egyenként, szakszerűen hatástalanítják emberei, meglepően hatékony módszerekkel. Miután Batman sikeresen menekül meg Bane karmai közül és megpróbálná felvenni a kapcsolatot társaival ráébred, hogy valami nagyon nincs rendben. Wonder Woman-t víziók sújtják, így mindenkire rátámad akit csak lát, Villám csuklójára bombát szereltek, ami azonnal robban ha megáll, Supermant pedig kriptonit golyóval lőtték meg. Hamar egyértelművé válik számára, hogy ezek a saját tervei, a Liga tagjainak esetleges hatástalanításához. Savage ellopta  ezeket az információkat, így a Denevérembernek saját magától kell megmentenie barátait. A fordulatos és zseniális történetből ismételten megbizonyosodhatunk, hogy szuper erő ide vagy oda, még mindig Batman a legtökösebb csávó.

 

3. Batman: A sötét lovag visszatér 2. rész

Megérkezve  a top háromhoz, el kell hogy mondjam, hogy a közöttük felálló sorrend, csupán az én szubjektivitásom gyümölcse. Mind három dobogósunk kiemelkedő alkotás, amelyek filmvásznon is tökéletes kasszasikert jelentenének. Az IMDb szavazóbázisa szerint, A sötétét lovag visszatér 2. része a legjobb animált DC rajzfilm, azonban én csak a harmadikra helyre teszem be. Egyrészt, míg a másik kettő, kerek és lezárt történet magában, addig ehhez szükségeltetik a 6. helyre szorult első rész. Másrészről, a többi kicsivel több olyan fordulattal és momentummal bír, melyek igazán jellemzőek a képregényekre. Ezzel ellentétben, ha valakinek ez a kedvence, tökéletesen megértem, hiszen egyediségével messze kitűnik társai mellől. Ahogy már említettem, sötét hangulatú és tele van erőszakkal. Az első rész eseményein felbuzdulva Joker, aki az elmúlt éveket elmegyógyintézetben töltötte,és meggyőzte környezetér arról, hogy megváltozott, visszatérést tervez. A világ legnagyobb detektívjét, azonban nem lehet átverni, tudja jól, hogy mire számíthat. A bohóc üldözése közben vidámparkba keverednek, ahol Joker szemrebbenés nélkül gyilkolja le a civileket, köztük gyerekeket. Bruce sem ugyanaz a denevérember má4, aki volt, több szúrt sebből vérezve, kontrollt veszt és elroppantja a mániákus néhány csigolyáját. A kegyelemdöfést végül nem adja meg, de Joker tudja, hogy győzött, saját nyakának kitekerésével vet véget a küzdelemnek. Ezt követően a városon káosz lesz úrrá, Batman a korábbi mutánsok élére áll, hogy fenntartsa a rendet. Ezt azonban, az amerikai kormány azonban nem nézheti tétlenül. Az elnök személyesen ad megbízást Supermannek, a Sötét Lovag kiiktatására. Ha kettőjük harcát epikusnak írnám le, szégyelném magam a visszafogottságért. A nap végére azonban egy tanulság marad számunkra, és az Acélembernek is: egy valaki képes legyőzni őt, és az Batman. 

 

2. Az Igazság Ligája: A Villám-paradoxon

Sokat vacilláltam, hogy első vagy a második helyre kerüljön ez a film. Annyi biztos, hogy az elmúlt négy év legjobban sikerült DC rajzfilmje. Nem elég, hogy végre Villám kapott főszerepet, de ráadásul a lehető legjobb történetet kapta meg. Mint tudjuk, Barry Allan, a leggyorsabb élő ember, azaz Villám a szuper gyorsaságáról híres. Bankrabláshoz érkezik, ahol találkozik egy csapatnyi rossz fiúval, köztük főellenségével, a teljes ellentettjével, Professzor Zoommal. Legyőzi mindnyájukat, azonban másnap reggel ébredés után sorra tapasztalja a furcsaságokat. Munkahelyén nem ismerik fel, barátnője férje és gyereke van, és minden tetejébe szembetalálkozik az édesanyjával, akit gyerekkorában meggyilkoltak. Ha ez nem lenne elég, szuperképessége is oda lett. Hamar rá kell jönnie, hogy a világa teljesen megváltozott és ki kell derítenie az okát. Felkeresi Bruce-t, a denevér jelmezt azonban egy idős és mogorva ember, Thomas Wayne viseli. Egy a múltban történt változás miatt, a jelen teljesen a feje tetejére állt. Az anyja életben van, a sikátorban akkor este nem Thomas és Mart Wayne haltak meg, hanem Bruce, valamint Aquaman és Wonder Woman háborúban állnak egymással, aminek következtében ártatlanok százmilliói vesztették életüket. Mondjátok, hogy nem izgalmas. Barry sejti, hogy Zoom áll a dolgok mögött, de, hogy bármit is tehessen, először erejét kell visszakapnia. Első alkalommal félholtra ég, de másodjára sikerül újra Villámmá válnia. Batmannel és Cyborggal karöltve próbálják helyrehozni azt ami félresiklott. De nem is mondom tovább, ezt mindenkinek kötelező látnia.

 

1. Batman a Piros Sisak ellen

Ki is állhatna a dobogó élére, ha nem a Deneverémber? Batman ikonikus alakjává vállt nem csak a DC univerzumnak, de magának a szuperhős fogalmának is. Egy ember, aki szuper képességek nélkül, puszta öklével és trükkjeivel veszi fel a harcot a gonosz ellen. Detektív, harcos, barát és a tisztesség bajnoka. Rengeteg történetet írtak, ahol ő a főszereplő, de aki csak egy kicsit is ismeri ezeket, tudja, hogy van egy, ami az összesnél szomorúbb. Aki nem tudná: Batman mellett, nem csak egy Robin harcolt, hanem négy. Első és legismertebb Dick Grayson, aki miután kiöregedett Bruce mellől, Nightwing néven szólóban tevékenykedett tovább. Második volt Jason Todd, akiről nekünk most szót kell ejtenünk. Jason utcakölyök volt, amikor Batman rátalált és úgy döntött a fiú képességeit látva, hogy szárnyai alá veszi. Vagány, szemtelen és rendkívül tehetséges Robin volt, de Bruce tudta jól, ha ő nem veszi kezelésbe, bűnözővé vállt volna. Az egész Batman köré épített unverzumban nem volt sötétebb pillanat, mint amikor Joker végzett Jasonnel. Félholtra verte a fiút egy feszítővassal, majd bombát robbantott mellette, hogy biztosra menjen.

Jelenlegi történetünk is ezzel a flashback  jelenettel kezdődik. A jelenben, Gotham utcáin egy új bűnöző jelent meg: Piros Sisak (Redhood). Érdekesség, hogy egyes Joker eredettörténetekben ő maga az első Piros Sisak, mielőtt beleesik a savas tartályba, ami a bőrét fehérré változtatja. Redhood uralma alá vonja az utcákat, és úgy tűnik rendet teremt a bűnözők világában. Ez a rivális bandavezérnek, Fekete Maszknak annyira nem tetszik, így háború robban ki kettőjük között. Batman feladata ezt az egészet leállítani, de minden sokkal bonyolultabbá válik, amikor rájön, hogy a piros maszk mögött Jason van. Ebben a történetben minden benne van, ami egy jó Batman sztorihoz kell. Kemény akció, fordulatok, laikusoknak ismeretlen történetszálak, érzelmek és persze Joker. Ha valaki most szeretné elkezdeni bepótolni a hiányosságait, ne ezzel a rajzfilmmel kezdje, mert a többi biztosan csalódást fog okozni. Aki nem hisz nekem, és nem zavarják a spoilerek itt a záró jelenet, aminél intenzívebbet, jobban megírtat és még nem láttam,. 

 

+1 Justice League: Throne of Atlantis

Muszáj megemlíteni a WarnerBros legújabb, napokban debütáló alkotását a Throne of Atlantist. Végre Aquaman is kap egy külön filmet és mint tudjuk, nem abból állnak csak a képességei, hogy halakkal beszélget. Az előzetes alapján bőven beférne ebbe a tízesbe, tehát nem hagyhattam ki.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://veszelyzona.blog.hu/api/trackback/id/tr927085899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.20. 12:46:44

A legelső batmant: a rém álarcát nem láttad vagy nem tetszett?

www.imdb.com/title/tt0106364/

A mai napig megállja a helyét és a TAS alapja szerintem lenne helye a listán, sőt nálam az első is lenne.

Gengsztericki 2015.01.20. 13:04:42

@doggfather: Nem láttam sajnos, de már te vagy a második, aki felhívja rá figyelmem. A TAS-t imádtam, tehát minél hamarabb bepótolom a hiányosságot!
süti beállítások módosítása